Kínai horoszkóp: Disznó

A Disznó éve: l9ll, 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019, 2031, 2043

A Disznó jegyében- születettek szerencsések. Hivatásukban következetesek és anyagiakban sem szűkölködnek. Mindig elérik kitűzött céljaikat, bár sokáig tart a tervek valóra váltása. A szerencse gyakran váratlanul hullik az ölükbe. A Disznó sokszor nehézkes, olyan dolgokon rágódik, amelyek valójában egyáltalán nem jelentenek gondot. Ha a Disznó elégedetlen partnerével, nem mutatja ki, nem csap patáliát. Gyűlöli a veszekedést, inkább mindent magába fojt. A Disznók érzékenyek és kissé félénkek. Félnek a nagy szenvedélyektől, a mindent elsöprő szerelemtől. De szívük mélyén mégis erre vágynak.

A Disznó- nő mindent feláldoz azért, akit szeret. Akkor is, ha vonzalmába beletipornak. A Disznók hűségesek, őszinték és türelmesek. De gyakran ijesztően naivak, gondtalanok, könnyen elengedik magukat. A Disznó-n ők sokszor úgy érzik, hogy jóságukat a férfiak kihasználják. Igazi életművészek. Értenek ahhoz, hogy az elveszett helyzetekből is kihozzanak valamit. Nagy adag életbölcsességgel rendelkeznek. Tudják élvezni az élet szépségét, örülni apró dolgoknak is.Hibájuk, hogy nem képesek a kompromisszumra. A Disznók nagy ínyencek, olykor túlzásba is viszik, s ez egészségügyi bajokhoz vezethet. Elsőrangú konyhaművészek. Valamilyen művészi hajlammal e típus képvisel ői is rendelkeznek. Fodrásznők és divattervez ők között gyakran találunk Disznó-n őket. A Disznók ugyanis szívesen végeznek alkotó tevékenységet, és ilyen szakmákban csodálatra méltó eredményeket képesek elérni. A Disznók a nyilvánosság előtt félénkek, de ezt nem szívesen vallják be. Még valami, amit nem szívesen vallanak be: kicsapongásra való hajlamukat. A Disznó-n ő mégis kiváló anya.

A Disznókat – mindegy, hogy n ők vagy férfiak – nem lehet az elveiktől eltéríteni. Kevés az igazi barátjuk. E téren nagyon válogatósak. Ha valakit a szívükbe fogadnak, mindent megtesznek érte és a barátságért. Szeretnek mulatni, vidámak. Divatosan, de nem feltűnően öltözködnek. Néha szenvedélyes kertészek. Társaságukban mások is jól érzik magukat. A Disznó jegyében születettek úgy érzik, hogy mindent egy kicsivel jobban tudnak a többieknél. 

Párkapcsolatai más jegy szülötteivel:

Disznó-Disznó: Nincsenek egymással nehézségeik. Ebben a kapcsolatban nem kell attól félni, hogy az egyik fél kihasználja a másikat. Értenek ahhoz, hogyan kell az életet és a szerelmet a legjobb oldaláról felfogni. Mindketten élvezik a természet szépségeit, szeretnek olvasni, bele tudnak mélyedni egy könyvbe hosszabb ideig. Ez a harmónia átjárja kapcsolatukat.

Disznó-Patkány: A Disznó értékeli az abszolút őszinteséget és a Patkány alapjában véve hű és megbízható partner. A Disznó és a Patkány értelmes, tudásszomjuk nagy, jól érzik magukat egymás társaságában, kölcsönösen csodálják és tisztelik egymást, és ez szerelmi kapcsolatukat nagyon boldoggá teheti.

Disznó-Bivaly: A Bivaly, bár ugyanolyan egyenes és őszinte. mint a Disznó, mégis a Disznó szemében durvának, faragatlannak látszik. Igaz, a Disznó sokat megbocsát annak, akit szeret. Csodálja is az ér ős Bivalyt, aki a nehéz döntéseket leveszi a válláról.

Disznó-Tigris: Ez a kapcsolat a Disznó számára meggondolandó. Ugyanis, ha a Disznó fülig beleszeret az erős és szenvedélyes Tigrisbe, a Tigris kihasználhatja a Disznó önfeláldozó vonzalmát. Általában a Disznóra mágikus hatást gyakorol a Tigris ragyogó fellépése. A Tigris érthet ő módon élvezi a kényeztetést, ezért kapcsolatuk tartóssá válhat.Disznó-Nyúl: A leggyengébb érzelmekkel vannak egymás iránt. A félénk és tartózkodó Nyulat sokszor magával ragadja a Disznó hatalmas életkedve. Egyikük sem megy bele kétértelmű helyzetekbe. Anyagi nehézségekbe sem kerülnek egykönnyen. Együtt hihetetlen erősnek érzik magukat.

Disznó-Sárkány: A büszke, sikeres Sárkányban találja meg a Disznó ideális partnerét. A Disznó elnézi a Sárkány hibáit és gyengéit. Mindketten tele vannak ötlettel, gazdag a fantáziájuk, sok sikert várhatnak az élettől.

Disznó-Kígyó: Nagyok az ellentétek közöttük. A Kígyó sokkal ravaszabb, mint a jóindulatú Disznó. Sokszor kihasználja Disznó-partnerét. A Kígyó intelligens, a Disznó életművész. Ha a Kígyó-partner idősebb, kapcsolatuk harmonikussá válhat.

Disznó-Ló: Ha egy Ló belép a békeszerető Disznó bizalmába, összetöri annak lelki nyugalmát. Bár átmenetileg a Ló szenvedélyével képes a Disznó minden gondolatát összezavarni, végül az mégis észhez tér, s egy nyugodtabb, hűbb társ után néz.Disznó-Kecske: A megbízható Disznó támaszt jelent a kedves, de kissé felületes Kecskének. Az okos, ügyes Disznó mellett a művészi hajlammal megáldott Kecske áldozhat szeszélyeinek. A Disznó tudja, hogy igényes Kecskéjének mire van szüksége: nagyon jól tudnak egymáshoz alkalmazkodni.

Disznó-Majom: Rengeteget mókáznak együtt, mert mindketten életvidámak és szerencsés természetűek. A pajkos Majomra a Disznó egyáltalán nem tud haragudni. Még akkor sem, ha orránál fogva vezeti. De a Majom is tudja, mit jelent számára a megbízható Disznó. A Majom szerencséjét anyagi dolgokban a céltudatos Disznó ügyesen erősíti.

Disznó-Kakas: Nincs közös tulajdonságuk. A Disznó látja a Kakas imponáló külseje mögött a hibákat. A Kakas nagy hangjával átmenetileg elbűvölheti a Disznót, egy napon mégis áthidalhatatlanná válik az őket elválasztó szakadék.

Disznó-Kutya: Bár a Kutya néha hangosan és erőteljesen rávakkant a Disznóra, jó kedvét mégsem tudja megtörni. A Disznó pedig értékeli a Kutya állandó gondoskodását a családban és a baráti társaságban. A Kutya az a jó barát, akivel érdemes egy életre társulni. A nyíltság és őszinteség mindkettőjük számára igen fontos.