Kínai horoszkóp: Kígyó

A Kígyó éve: 1905, 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989. 2001, 2013, 2025

A világtörténelemben sok szép vonzó asszony született a Kígyó jegyében. Sokat adnak – főként a n ők – a külsőre, külsőségekre. Nem sajnálják a pénzt a kozmetikára, szép ruhákra. A Kígyó-nő – nő tetőtől talpig. Olykor túlértékelik magukat, a munkába viszont nem akarnak sokat befektetni. Gyakran mégis az ölükbe hullik a szerencse ezt kiváló szervezőkészségük biztosítja. A Kígyó kissé kétszínű. Ha mégis barátságot köt valakivel, akkor az egy életre szól. Intelligens, gyors felfogóképességű, gyakran döbbenti meg az embereket

titkolt tudásával, homályos jóslataival. Lelkében együtt él a pokol és a mennyország, a jó és a rossz. Sok függ az élettárs ügyességétől, miként alakul a Kígyó, megtalálja-e a belső harmóniát. Ha a Kígyó-férfi fejébe vette, hogy megszerez egy n őt, megszerzi. Ha megszerezte, úgy tartja, mint egy madarat az aranykalitkában, s olyan féltékeny, hogy önuralmát is elveszítheti, és tettlegességre is sor kerülhet. Ha elveszítették érdeklődésüket a társ iránt, akkor sem engedik szabadon. Egyszerűen nem tudják elviselni, hogy a másodhegedűs szerepét játsszák. Büszkeségük ezt nem engedi. 

Párkapcsolatai más jegy szülötteivel:

Kígyó-Kígyó: Nem lesz könnyű, akármennyire tetszenek is egymásnak külsőleg. Mindkettő szereti a flörtöt, a kalandot, ugyanakkor rendkívül féltékeny, túlságosan kritikus. Komoly válság idején nem sokban tudnak egymásnak segíteni. A jó megértés szexuális téren sajnos nem elég egy egész életre.

Kígyó-Patkány: Az ügyes, energikus Patkányra építhet a Kígyó. De a Patkány úgy érzi, hogy az agyafúrt Kígyó elnyomja őt. A Kígyó, bármilyen szívesen flörtöljön is másokkal, mindig értékeli hogy a Patkány szerelemmel telve várja otthon, sőt hajlandó megbocsátani kalandjait is. A Patkány kisebb ügyeit viszont a Kígyó nem veszi komolyan

Kígyó-Bivaly: A Kígyónak a Bivaly nagyon jó társa lehet, ha sikerül a Kígyó kalandok utáni vágyát megzabolázni. A Kígyó az otthonnal, a családdal nem nagyon törődik. A Bivaly nyugalma, csendessége viszont megadja számára az élet viszontagságaiban azt a nyugalmat, amire szüksége van.

Kígyó-Tigris: Ha szerelmesek lesznek, nyugtalan idő vár rájuk. A nyugodt Kígyó úgy érzi, hogy a lendületes Tigris túl sokat követel. Derűlátása, kockázatvállalási kedve érthetetlen számára. Ha pedig megcsalja a Tigrist, abból katasztrófa lesz. így, bármilyen érdekesek önmagukban, nagyon eltér ő természetük megnehezíti, hogy jól kijöjjenek egymással.Kígyó-Nyúl: Csodálatosan megértik egymást, de mert mindketten hangulatemberek, az összetűzések mégsem maradnak el. Az otthonszerető Nyúl ért ahhoz, hogy a Kígyónak kényelmes otthont teremtsen.

Kígyó-Sárkány: A színes és életkedvelő Kígyónak imponál a Sárkány, s neki is kedvére való a kellemes, szép Kígyó- partner. De sem a Kígyó, sem a sárkány nem, hűséges természetű s ez kapcsolatukban bonyodalmakat okozhat. Ha elnézik egymásnak a hűtlenséget, változatos és hosszú közös élet várhat rájuk.

Kígyó-Ló: A Ló csodálja a Kígyó ügyességét és szépségét, bár nem érti igazán. Hangulatkitörései lepattannak a bársonyosan sima Kígyóról, s ez a Lovat még jobban idegesíti. Szerelmi kapcsolatuk érdekes, izgalmas. Tartósan azonban a Ló büszkesége nem engedi meg, hogy háttérbe szoruljon. A Kígyót viszont zavarja a Ló pletykálása, önzése. Így a kapcsolat nem gondtalan.

Kígyó-Kecske: A szépet szeret ő Kecske a jó ízlésű Kígyóval jól fogja érezni magát. Más kérdés, hogy meddig tudja kielégíteni a Kígyó tartósan az igényes Kecskét. Mindkettő individualista, azt akarja, hogy a másik fogadja el öt. A biztos anyagi háttér a legjobb alapfeltétel a Kígyó és Kecske tartós kapcsolatához.Kígyó-Majom: A Kígyó nem adja meg a lendületes Majomnak azt az elismerést, amit az megkívánna. Túlságosan el van foglalva önmagával, a saját gondjaival. A Majom idővel az idegeire megy. Mivel a kötelességről szorgalomról nem sokat tartanak, nehéz lesz valamit együtt felépíteniük. Legjobb esetben a Majom elszórakoztathatja a Kígyót, a Majmot pedig elbűvölheti a Kígyó külseje, mindez azonban csak rövid ideig tart, a kapcsolat nem lehet tartós.

Kígyó-Kakas: Mindkettőjük számára a szerelem hobbi, amely nélkül nem tudnának élni. Testi kapcsolatuk nagyon jó, szenvedélyes, erotikus. Bár véleményeik keményen összeütközhetnek, idővel összeszoknak. A Kakast elbűvöli a Kígyó bölcsessége, a Kígyó pedig értékeli a Kakas kedvességét és lendületét.

Kígyó-Kutya: A Kutya megérti a Kígyó szabadságvágyát, de a hűtlenséget csak nehezen bocsátja meg. Más területen tökéletesen összeillenek, mindig találnak lehetőséget az ellentétek feloldására.

Kígyó-Disznó: Az ellentétek nagyok, tartósan kapcsolat aligha jöhet létre közöttük. A rafinált Kígyó megpróbálja kihasználni a szerelmes Disznó jóságát. Intelligenciájuk miatt sokra vihetnék együtt, a változó érzelemvilág azonban nem teszi ezt lehetővé, útjaik tehát elválnak.