Kínai horoszkóp: Ló

A Ló éve: 1906, 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2026

A Lovak hiúak, szeretnek feltűnést kelteni. Ha belépnek valahova, rögtön magukra vonják a figyelmet és a többiek mellékszereplőkké válnak. Hajlamosak fejjel menni a falnak. Ilyenkor nem segít a jó tanács. A Ló mindig azt teszi, amit jónak lát. Spontán elhatározásaikkal kétségbe ejtik partnerüket. Olykor nagyképűek, de ez közkedveltségüket nem csökkenti. Gyakran megrészegülnek saját hatalmuktól, sikerüktől. Talpraesettek kifelé nagy

öntudatot mutatnak és határozottak, befelé nagyon is tisztában vannak gyengéikkel, és ez

bizonytalanná teheti őket. Mindig szükségük van a biztos otthonra, a szeret ő partnerre. Szenvedélyes szeret ők. A szerelem fontos szerepet játszik az életükben. Szerelemből a legnagyobb ostobaságokra is képesek. De elhatározásuktól ekkor sem lehet eltéríteni őket. A Ló nem hű. Amilyen gyorsan fellángol a szerelme, olyan gyorsan le is lohad. Szereti a szabadságot és a függetlenséget. Ez már gyerekkorában is észrevehet ő. Nem kedvelik, ha le akarják kötni vagy be akarják zárni őket. Óriási, szinte kimeríthetetlen energiával rendelkeznek.Szívesen utaznak, légszívesebben társaságban. Nem érzik jól magukat egyedül. Nem szívesen maradnak meg egy helyen. Nyugtalanok, s türelmetlenségük miatt nem képesek egy tájat, egy országot igazán élvezni. A négy fal között, otthon ülni a legborzalmasabb gondolat a Ló számára. A Ló-n ők szívesebben vesznek, mint sütnek süteményt, hiszen a boltban olyan jókat lehet fecsegni! A Ló-n ő mindig követi a legújabb divatot. Általában karcsú és jó megjelenésű. Ért hozzá, hogy férfi nélkül is érvényesüljön. Már tizenéves korában is saját útját járja a Ló-lány. Szoros kapcsolatra ifjú éveiben nem törekszik. A Ló-nőknek nagyok az igényeik, nincs könnyű dolga annak a férfinak, aki elveszi őket feleségül. Folyton folyvást a saját akaratukkal akarják érvényre juttatni a szerelemben is. A válási. arány közöttük igen magas.

A Lovak szokatlan vidámsággal vannak megáldva csodálatosan tudnak szórakoztatni. Ha még meg is dicsérik őket, csúcsteljesítményre képesek. Középkoruk felé a legvadabb Lovak is lecsitulnak, lendületük is alábbhagy. A nagy láng takarékon ég tovább. Lehiggadnak, kiegyensúlyozottabbak, elégedettebbek lesznek. Gyakran életművésszé válnak.

Minden hatvanadik évben születik a “Tűzló”. Azok a “Tűzlovak”, akik ma élnek, 1906-ban vagy

1966-ban látták meg a napvilágot. A “Tűzlovak” nem átlagemberek. Nem köznapi módon élnek, sokra viszik, nagy művészek, politikusok lesznek, de akad olyan is, aki tönkreteszi önmagát és családját. Visszatérve a “normális” Lovakhoz: pénzügyekben szinte hatodik érzékkel rendelkeznek. Anyagi helyzetük miatt nem kell aggódni. 

Párkapcsolatai más jegy szülötteivel:

Ló-Ló: Bár megértik egymást, nem lesz felhőtlen kapcsolatuk. Például a pénz miatt, amiből soha nem elég. De ha anyagilag nem rózsás a helyzetük, említett hatodik érzékük mindig kihúzza őket a bajból. Akkor tartós az együttlétük, ha egyenrangú partnernek tartják társukat. Boldog kapcsolat alakulhat ki közöttük, ha tiszteletben tartják egymás függetlenségi igényét, nem telepednek túlzottan egymásra.

Ló-Patkány: Csak kivételes esetekben alakul ki jó kapcsolat közöttük. Békés egymás mellett élés ritkán adódik kettőjük kapcsolatában. Ha mégis, sokat tanulhatnak egymástól. A Patkány megtanulhatja a Lótól, hogyan kell élvezni az életet; a Ló pedig azt, miként lehet elérni valamit türelmetlenkedés és hangoskodás helyett kedvességgel, bájjal, taktikával. Ha szerelem szövődik közöttük, a Lónak kell kompromisszumot kötnie.

Ló-Bivaly: Sok súrlódás adódik kettőjük között. A Bivaly túlzott kényelmessége a Ló idegeire megy. Sokszor esik a Bivaly a szenvedélyes Ló karjaiba anélkül, hogy valójában akarná. A kijózanodás később következik be, főleg akkor, ha a türelmetlen Ló megunja a Bivaly ragaszkodását. De néha sikerül a Ló lelkesedését átvinni a Bivalyra is, és akkor semmi sem áll boldogságuk útjában.

Ló-Tigris: A viharos, forradalmár típusú Tigrist elismeri a Ló- Tüzes, féktelen természete megfelel ízlésének. Együtt olyan erősnek érzik magukat, hogy semmi sem lehetetlen vagy elérhetetlen számukra. Ha van kitartásuk, gy őznek. A Tigris idealizmusát nem mindig érti meg igazán a felületes Ló, de soha nem fogja a Tigrist cserbenhagyni. Jó társa lesz a Tigrisnek, reális tanácsaival segíti, és a Tigrisnek szüksége is van ezekre.Ló-Nyúl: Az életről merőben eltér ő a felfogásuk. Mégis titkos rokonszenv él a nagy Ló és a kis Nyúl között.A Ló jó kedélye jól megfér a Nyúl békés természetével. De ha a Ló sokat henceg, a Nyúl undorodva elfordul tőle. A Ló rámenős, a Nyúl szeret csendesen otthon üldögélni. Ahhoz, hogy hosszú távon jó legyen a kapcsolatuk, bizonyos szabadságot kell egymásnak adniuk.

Ló-Sárkány: A Ló és a Sárkány lendületükkel az élet minden gondjának-bajának nekivághatnak. De a Sárkány igazán önzetlen, a Ló pedig inkább önző. Néha úgy el tudja vakítani a Sárkányt, hogy az észre sem veszi ezt a hibáját. Később, amikor már kritikusabban nézik egymást, az új kalandokra törekvő Ló az igényes és bonyolult lelkű Sárkányt terhesnek találj a.

Ló-Kígyó: Egy elbűvöl ő pár. Féktelen vadság az egyik részről, tartózkodás a másikról. Egyikük sem törődik sokat mások véleményével. A Kígyó a dolgok igényegét kutatja, a Lónak viszont nincs sem ideje, sem kedve ezeket boncolgatni. Bár a Kígyó nem veszi túl komolyan az igazságot, azt mégsem nézi el, ha a Ló be akarja csapni.

Ló-Kecske: A Kecske bájos lényében kedvét leli a Ló. Az érzékeny Kecske. véd ő ösztönöket vált ki a Lóban és a tettre kész Ló rendezi ebben a kapcsolatban az anyagiakat. Mindketten romantikára, gyöngédségre és szeretetre vágynak, így kapcsolatuk nagyon jó, komoly válságokat is elbír.Ló-Majom: A Majom a Ló fején táncol. Az ugrabugra Majomban a Ló vetélytársat lát. Állandóan túl akarják szárnyalni egymást ötletességben. A szerelmük is gyakran a versengés egy fajtájává lesz. Általában a Ló marad alul, mert ő még forrón szeret, amikor a Majom már új kalandokra indul.

Ló-Kakas: Kalandvágy mindkettejükben bőven van. A Ló szívesen villog eszes Kakasával. Soha nem unatkoznak. A Kakas jól érti, miként vidítsa fel a Lovat, hogyan tartsa ébren érdeklődését. A Kakas félrelépései azonban súlyos sebeket ejthetnek. Sokban hasonlítanak egymásra, kapcsolatuk tehát tartósan jó lehet.

Ló-Kutya: A Kutya képviseli a szeretett Ló érdekeit. Kalandos vállalkozások esetében sem áll a Ló útjába. A Lónak pedig szüksége van a Kutya gondoskodására: A Lónak nem kell semmitől tartania ebben a kapcsolatban. A Kutya gondoskodik róla, hogy minden rendben legyen.

Ló-Disznó: A Disznónak nem sok vidám órája lesz a Ló mellett. Nem tud mit kezdeni ekkora energiával. A Disznó egyenessége és jósága ingerli a Lovat. Anyagi téren is nehezen tudnak zöld ágra vergődni. A Disznó szerint a Ló túlságosan könnyelmű. Csak a szerelemben értik meg egymást, sokszor váratlan módon.