Szűz mint Nap-jegy

Ha egy szűk járdán egymás mellett mentek egy idegennel s mindketten előzékenyen megtorpantok, csendesen mormolva: „Csak ön után” – „Nem – csak ön után”, nagy a valószínűsége, hogy mindketten szelíd, udvarias Szüzek vagytok, különösen akkor, ha azon kapjátok magatokat, hogy megjegyzéseket tesztek egymás öltözékére, és habozni kezdtek, merre is menjetek tovább.

Józan eszű, kimért, visszavonultan élő ember vagy, szíved azonban aranyból van. A Szűz kiváló a munkában, de nagyra értékeli az élvezetes játékot is – bár rendszerint túlságosan vigyáz az egészségére, ami nem igazán engedi feloldódni. Így a társasági életbe sem veted bele magad.Tekintélyes energiáid legnagyobb részét gyakorlati problémák megoldására fordítod, s mivel olyan kiválóan értesz ehhez, miért is ne élveznéd mindjárt, hogy ezt csinálod?
Mivel hivatásod alapját valamilyen módon a kritika képezi, azt a benyomást keltheted, hogy szőrszálhasogató, akadékoskodó, paragrafusrágó alak vagy, aki állandóan az értelmetlen részleteket firtatja. De valójában uralkodó bolygód, a Merkúr – a gondolkodás nagymestere – ösztökél a tökéletesség keresésére, és hogy az eszed irányítson, ne az élvezetek. Egyszerűen életelemed a munka, s az agyad még alvás közben is zakatol. Ennek is megvan azonban a negatív oldala…

Gondolkodásod józan, a szíved hűvös, de átmelegszik, ha azt csinálod, amit a Szűz a legjobban szeret: másokról gondoskodni – gyakran még a hivatásod is ez. Lehet, hogy nem vagy olyan nyílt, mint a közlékenyebb jegyek képviselői, de bárhova is rejtsd, szíved mindig a helyén van.

A Szűzek teste és lelke csak a legjobbal elégszik meg. Tehát nagyon ügyelsz az egészségedre: természetes életerőd megőrzése érdekében mindig megvizsgálod, mit eszel és iszol. Lelkes híve lehetsz különböző étkezési szokásoknak és reformoknak, de a legerősebben az „egészség” jelszóval felcímkézett irányzatok hatnak rád.Lelkiismeretes, józan és jól szervezett – így jellemezhetnénk. Kissé olyan vagy, mint egy magányos farkas: boldogan eléldegélnél egy lakatlan szigeten. Így számodra az a legideálisabb partner, aki ugyanezen a hullámhosszon van. Körültekintő válogatásodnak köszönhetően ritkán csúszik hiba társválasztásodba.

Rád egyáltalán nem jellemző, hogy hevesen beleszeretsz valakibe első látásra, vagy hogy barátságot kötnél mindjárt ismeretségetek elején – először mindig távolról kell szemügyre venned az embereket, mielőtt kapcsolatba lépnél velük.

Ugyanakkor tartózkodó magatartásod és szűkszavúságod miatt téged is nehéz kiismerni: soha sem használsz négy szót, ha egy is megteszi. De nem kár az erőfeszítésért, mivel a Szűz szeretete erős, életre szóló és mindig bőven tartogat érzéki meglepetéseket.

Tényleg nagyon erős rejtett nemi vágy él benned. Így ha szexuális kapcsolatod nem megfelelő, nagyon ingerlékennyé válhatsz.
Barátaid gyakran felkeresnek érzelmi problémáikkal, és mindig megszívlelik tanácsaidat.A tartózkodó viselkedésből és távolságtartásból származó hátrányokat bőségesen ellensúlyozza kedves humorod, az emberek iránti őszinte érdeklődésed és az a vágyad, hogy örömet szerezz másoknak.

Kíváncsi vagy mit mond az aszcendensed? KATTINTS IDE!

A horoszkópod facebook oldala – Csatlakozz Te is!